LUKKET for salg: Alt er udsolgt og vi siger tak for i år og ønsker dig en glædelig jul

Ofte stillede spørgsmål

Hvor lang tid kan et træ holde på nålene?
Alle vores juletræer er økologiske Nordmannsgran (ædelgran). Det er den type juletræ, der holder bedst på nålene og som ikke stikker så meget som f.eks. rødgran. Generelt bliver juletræer fældet i slutningen af november og herfra kan de sagtens holde indtil jul. De har dog bedst af at stå ude nogle uger endnu, så har man en altan, en terrasse eller en baggård, kan man jo passende stille træet her med en lyskæde, og nyde træet hele december måned. 

Hvis du alligevel tager det indenfor nogle uger før juleaften, så sørg for ikke at stille det op ad radiatorer eller andre varmekilder.

Behøver et træ vand?
Et træ optager vand gennem sit rodnet, så når det er fældet er det begrænset hvad det kan optage af vand igennem stammen. Men det kan dog tage noget og så hvis man placerer det i en fod med vand når det kommer ind, vil det alt andet lige forlænge træets holdbarhed. Det vigtigste er dog at være opmærksom på varmen, som beskrevet ovenfor.

Hvilken type gran er det der taber nålene hurtigt?
Mange juletræskøbere spørger ofte, hvad det er for en type træ der taber nålene. I Danmark var rødgran i 'gamle dage' det mest brugte juletræ. Nogle, specielt i den ældre generation, sværger stadigvæk til rødgran. Det er dog også den grantype der taber nålene hurtigst. 

Hvorfor er et økologisk træ dyrere?
Økologisk produktion landbrugafgrøder har typisk et lavere udbytte fordi man ikke anvender f.eks. pesticider. Det gælder også for juletræer. Derfor er der et støre tab pr. m2 plantage når det er økologisk. Juletræer er endvidere et specielt produkt, fordi tidshorisonten er så lang. Det tager op til 10-12 år for et juletræ fra det er frø til det står i vores stue med pynt og gaver under. Hvis du er interesseret, kan du læse mere her: Artikel på Berlingske om økologisk juletræsproduktion i Danmark.

Hvorfor vælge et økologisk juletræ?
Konventionelle juletræer dyrkes ved hjælp af pesticider for at skabe regelmæssige træer med en meget grøn farve. Pesticider belaster miljøet. Bl.a. insektlivet og grundvandet er udsat. Et økologisk juletræ er et bæredygtigt alternativ til et konventionelt juletræ. Køb det, hvis økologi-tanken betyder noget for dig, så kan du holde jul med god samvittighed og nyde et helt naturligt træ i din stue uden pesticider. Hvis du er interesseret i at vide mere, kan du læse mere her: Artikel på Politiken om produktionen af konventionelle træer.